La paritat entre noies i nois és gairebé un fet en els cicles formatius de grau superior que s'imparteixen als instituts gironins, mentre que en els de grau mitjà hi predominen els alumnes masculins, segons posa de manifest una estadística del Ministeri d'Educació.

En els itineraris formatius més enllà de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), que acaba als 16 anys, l'oferta es bifurca en dos eixos fonamentals: el Batxillerat i la Formació Professional, de grau mig fins als 18 anys i superior a partir d'aquesta edat.

El Ministeri d'Educació acaba de publicar una estadística del curs 2016-2017 -l'últim amb dades oficials, segons especifica- en la qual quantifica l'alumnat que en aquell moment cursava algun cicle formatiu en centres públics i privats a les comarques de Girona. D'acord amb aquesta informació, publicada la vigília de les vacances de Nadal, 5.763 gironins cursaven FP de grau mitjà ara fa cos cursos, 3.414 dels quals eren nois i 2.349, noies. Pel que fa al grau superior, hi havia 4.268 alumnes que, en aquest cas, es distribuïen d'una manera més igualitària pel que fa al sexe, ja que 2.245 eren estudiants masculins i femenins els 2.023 restants.

La mateixa estadística, que destaca l'augment general dels estudis professionals al conjunt de l'Estat, mostra el repartiment d'alumnes en funció de la titularitat del centre.

A Girona, aquest paràmetre es decanta clarament a la banda dels instituts públics, ja que la gran majoria dels 5.763 estudiants d'FP de grau mitjà (5.337) estaven matriculats en centres del Departament d'Educació de la Generalitat i només 426 es formaven en escoles privades. Aquesta proporció és similar quan el focus es posa en els cicles de grau superior, ja que els 3.556 gironins inscrits en aquesta etapa educativa van optar per la xarxa pública, mentre que tan sols 690 van matricular-se a la privada.