L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, no descarta retirar-se de la primera línia de la política municipal i renunciar com a cap de cartell del PDeCAT per a les eleccions municipals de la pròxima primavera. El batlle puigcerdanès, que suma dos mandats al capdavant del consistori, ha avisat els entorns polítics locals que no donin per fet que es tornarà a presentar.

Piñeira ha remarcat que «encara hi estic pensant perquè no he pres cap decisió...». L'alcalde ha explicat que el PDeCAT de Puigcerdà seguirà el tràmit oficial i ha afirmat que encara no s'ha activat: «Quan un candidat vol optar a la reelecció, l'executiva i el partit ho han de ratificar, i en cas que no s'opti a la reelecció s'han de fer primàries internes per escollir el candidat».

L'alcalde ha apuntat que, tot i que està a punt de començar el gener, l'any electoral pel que fa als comicis locals, «encara tenim marge de temps i per tant encara no està presa la decisió, primer depèn d'això». Piñeira ha admès que el pas del primer mandat al segon va ser molt més automàtic que no pas el que suposadament hauria de ser el sí a la candidatura per al tercer: «Es pot dir que el segon mandat va venir per inèrcia del primer, però el tercer ja no hi ve. Molta gent es pensa que ho tinc decidit però en aquestes coses molts opinen per suposicions, en el dia a dia tinc mil coses i no he tingut temps per decidir-ho».

La situació del PDeCAT de Puigcerdà, amb un molt possible candidat que no s'ha confirmat, es repeteix al seu principal rival polític. ERC fa mesos que treballa en un nou projecte liderat pel nou regidor, Joan Manel Serra, que ara per ara té tots els números de ser el cap de cartell a les municipals.