31 de desembre de 2018
31.12.2018

SOS Costa Brava denuncia la tala il·legal de 700 arbres a Palafrugell

L'alcalde de la localitat assegura que els responsables tècnics aniran aviat a la zona per sancionar els promotors responsables

30.12.2018 | 23:10
SOS Costa Brava denuncia la tala il·legal de 700 arbres a Palafrugell

La plataforma ecologista SOS Costa Brava ha denunciat que una promotora ha talat 700 arbres il·legalment a la zona coneguda com a Aigua Xelida de Palafrugell. D'aquesta forma, aquesta entitat exigeix a l'Ajuntament i als Agents Rurals que facin una inspecció de la zona i els insta a aturar el projecte de manera «immediata». Des del consistori ja han respost a aquesta petició i, segons va avançar l'alcalde Josep Piferrer en declaracions a TV3, el primer dia hàbil els responsables tècnics aniran a la zona per sancionar els promotors. Està previst que en aquest espai del Baix Empordà s'hi aixequin fins a 33 habitatges de luxe, en el que es coneix com a projecte Aiguacel, que els ecologistes ja han qualificat com un «vertiable atemptat contra el paisatge natural».

Es dona el cas que el projecte Aiguacel s'està tramitant i, per tant, encara no està clar que s'acabi concedint, un fet que a criteri dels ecologistes i de Piferrer evidencia que la tala de 700 arbres és il·legal. A més, SOS Costa Brava explica que tot plegat s'ha començat a fer en plenes vacances de Nadal i amb un vigilant de seguretat que estava custodiant la zona on les màquines han començat a fer la tala.

En total, el terreny afectat és d'unes 30 hectàrees de bosc mediterrani que està situat a primera línia de mar. Ara els ecologistes reclamen que es torni a reforestar la zona, però amb les garanties que els arbres que s'hi plantaran podran créixer i estaran protegits de noves promocions immobiliàries que es vulguin fer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook