La inversió en recollida i custòdia d'animals domèstics ha pujat un 37,5% en els darrers 5 anys a la Garrotxa, i la previsió per a enguany és de 134.468 euros. Fa cinc anys, el 2015, la inversió va ser de 98.624 euros. A partir de llavors, les inversions han estat de 99.500 euros el 2016, de 102.004 euros el 2017 i de 132.719 euros el 2018.

L'aprovació de l'adjudicació de la pròrroga del contracte de la concessió administrativa per a la prestació del servei de la recollida i custòdia d'animals domèstics de la Garrotxa va comportar un debat sobre el constant augment del cost del servei.

«És un tema que estem estudiant perquè no estem massa contents amb el cost que té el servei i amb el resultat que queda», va dir el portaveu socialista, Josep Guix.

Raül Massanella (CUP) va explicar que el seu grup voldria un servei de gestió pública. «L'hauríem de gestionar directament nosaltres i tampoc estem contents amb el tipus de servei que es dona», va dir.

Narcís Feixas (ERC) va definir que la situació actual del servei és provisional i va indicar que els republicans segueixen la situació i disposen d'informació de primera mà.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (PDeCAT), va convidar els representants dels altres grups en participar en la cerca d'una solució. Espona va exposar la necessitat de trobar una alternativa a curt termini a l'augment c0ntinuat de la despesa en la recollida.