El Consell Comarcal de la Garrotxaperquè la inestabilitat del terreny sobre el qual s'assenta la planta fa que les instal·lacions es moguin i en conseqüència hi ha perill de trencament dels tancs i fissures en les instal·lacions.

Segons informa Olot Televisió, la idea és bombar les aigües residuals de Castellfollit i a través d'un tub i conduir-les fins a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals-Sant Jaume de Llierca i Argelaguer, situada dins del terme del darrer municipi i posada en servei el 2010.

El projecte pel trasllat de les aigües ja està redactat i i el Consell Comarcal de la Garrotxa disposa d'una partida d'aproximadament un milió d'euros. El projecte preveu la demolició de la depuradora de Castellfollit situada sota del pont vell. La depuradora de Castellfollit de la Roca té 25 anys. Va ser la primera estació destinada a treure les impureses de l'aigua que es va fer a la conca alta de la Garrotxa. Això no obstant, l'Ajuntament de Castellfollit ja s'havia queixat fa anys del fet que estava al límit de la seva capacitat.

L'obra està entre les principals inversions en Medi Ambient del Consell Comarcal per al 2019.