Aquest dimecres, dia 9 de gener, el municipi de Santa Cristina d'Aro presentarà en societat Primàries Santa Cristina d'Aro, sota el paraigua de Primàries Catalunya, com ja s'ha fet a Barcelona.

Es tracta d'una iniciativa política que va néixer amb l'objectiu d'agrupar les forces independentistes del país a través d'eleccions primàries obertes a la ciutadania.

En el cas de Santa Cristina d'Aro, ERC i PDeCAT han refusat la iniciativa, mentre que Junts per Santa Cristina ha confiat en Primàries Catalunya, amb la intenció de presentar-se a les pròximes eleccions municipals per preservar els governs independentistes al món local.

L'acte del proper dimecres, 9 de gener, comptarà amb els ponents Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Anna Arqué, portaveu de Primàries Catalunya, i Joan Canadell, cofundador del Cercle Català de Negocis.

Junts per Santa Cristina és la primera candidatura del Baix Empordà que es presentarà com a Primàries Catalunya.

Les persones que vulguin participar en el procés han d'estar empadronades al poble i apuntar-se a Primàries a través de la web primariescatalunya.cat.