08 de gener de 2019
08.01.2019
Diari de Girona

Els empresaris gironins reclamen que s'aprovin els pressupostos

Demanen als partits i institucions que es posin d'acord per donar llum verd als comptes de la Generalitat i l'Estat · Consideren que pot ser un primer estadi per arribar després als «consensos polítics que reclama la societat catalana»

08.01.2019 | 16:22
Els integrants del Grup Impuls per Girona.

El Grup Impuls per Girona (GiG), que està integrat per les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu, la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG), Pimec Girona i Fòrum Carlemany, ha reclamat als partits polítics i a les institucions que arribin a un acord per tirar endavant tant els pressupostos de la Generalitat com els de l'Estat, que en aquests moments encara no tenen la seva aprovació garantida.

Segons demanen, també cal, sobretot, el compromís d'un compliment estricte de les inversions pressupostades, que, segons alerten, «any rere any són menystingudes». «Si no, serà impossible superar el dèficit acumulat d'infraestructures que llastra el nostre creixement», adverteixen. Un dels casos més paradigmàtics és, per exemple, el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines, que any rere any apareix als pressupostos de l'Estat però que avança a un ritme molt més lent del previst.

Les entitats que integren el GiG han constatat que les empreses reclamen majoritàriament a les institucions el foment de l'economia a partir de les polítiques pressupostàries. «Cal que els partits arribin a acords efectius, centrats en l'impuls de l'activitat empresarial que reverteixi en la millora de les condicions de vida de la població», demanen en un comunicat fet públic ahir.

Arribar a consensos

En l'opinió dels empresaris gironins, l'aprovació dels pressupostos podria ser un primer estadi per arribar, més endavant, «als consensos polítics que reclama la societat catalana». I és que el GiG manté el seu convenciment que el conflicte entre Catalunya i Espanya només es resoldrà a través d'un «diàleg serè». «La tensió i la inestabilitat no ajuden a recuperar la calma que necessita la ciutadania i el món empresarial», conclouen.

Aquesta no és la primera vegada que el GIG fa un pronunciament en aquesta direcció. El 6 d'octubre de 2017, pocs dies després del referèndum i en plena espiral de tensió entre els governs de Catalunya i l'Estat, el grup ja va demanar a les institucions catalanes i espanyoles que dialoguessin i fins i tot es van oferir a participar en tot el que calgués per «contribuir a millorar la situació».

«Ens sentim cridats a fer un pronunciament i a aconsellar que tot el debat es faci d'acord amb les institucions que legítimament ens representen, instant-les a la negociació política que la societat reclama», van assenyalar en auqell moment. També van afegir que, des de la seva representativitat empresarial, s'oferien a participar en tot el que poguessin per contribuir a millorar la situació política i a continuar generant riquesa i llocs de treball.

En altres ocasions, el GiG ha reclamat que s'acceleri el corredor mediterrani.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook