09 de gener de 2019
09.01.2019
Diari de Girona

La tramuntana deixa cops de 150 km/h a Portbou

Entre aquesta nit i matinada, arribarà una massa d'aire fred procedent del nord d'Europa que farà baixar les temperatures

09.01.2019 | 10:25

La tramuntana que bufa des d'ahir a la nit a l'àrea de l'Empordà ha arribat a cops de 150 km/h a Portbou, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. El vent de component nord també s'ha fet notar a cotes altes del Pirineu deixant ratxes de més de 100 km/h. A l'estació de Das, a la Cerdanya, aquesta nit s'ha registrat un cop de vent de 108 km/h.En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat un avís per vent que afectarà durant tota la jornada d'avui l' Alt Empordà, el Ripollès i la Cerdanya.
Mala mar a la Costa Brava

A més del vent, el litoral gironí també es veurà afectat per mala mar amb la presència d' onades que poden arribar als quatre metres.
Baixada acusada de les temperatures

La tramuntana serà el preludi de l'entrada d'una massa d'aire procedent del cercle polar àrtic que farà caure en picat els termòmetres. El fred s'intensificarà a partir d'aquesta propera nit i matinada i a partir de divendres s'estabilitzarà. Aquest canvi de temps no portarà precipitacions.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook