L'Ajuntament de Llagostera ha editat el llibre La transformació del nucli antic de Llagostera - Pla de Barris 2009-2019, que ha estat elaborat pels periodistes llagosterencs Sílvia Comas, Joan Ventura i Marc Sureda. La presentació oficial del projecte tindrà lloc demà a dos quarts de nou del vespre a la sala de plens del consistori.

El volum s'estructura en quatre grans apartats que inclouen la relació de les principals actuacions en àmbit urbanístic i social que s'han dut a terme durant els darrers 10 anys al nucli antic de Llagostera. Entre aquestes actuacions, hi ha la remodelació de la muralla i la torre de la presó, la rehabilitació de més de 80 façanes i la reurbanització de diversos carrers, entre d'altres.

«Cada un dels apartats inclou diverses entrevistes que recullen el testimoni, la valoració i la visió de les persones que hi han participat, entre ells polítics de diversos equips de govern, tècnics municipals i veïns», destaca el regidor responsable del Pla de Barris de Llagostera, Ramon Soler. Amb aquesta publicació, l'Ajuntament vol deixar constància de la transformació viscuda en un dels espais més significatius i emblemàtics del municipi del Gironès. El llibre també comptarà amb una versió digital interactiva.