Tres minuts és el que van necessitar tres lladres per endur-se material i diners per un valor aproximat de 9.000 euros d'una botiga de venda i reparació de mòbils del carrer Major d'Olot. Segons ha explicat la responsable de l'establiment, els fets van tenir lloc a la matinada del dimarts dia 8 de gener.

Segons la mateixa font, a les 2.57 hores de la matinada, les càmeres de seguretat de l'establiment van enregistrar com tres joves serraven el cadenat de la persiana metàl·lica, forçaven els panys i trencaven el vidre de la porta.

Un cop dins, un dels joves es va dirigir a la caixa de canvi situada darrere del taulell i de seguida va arrabassar 900 euros en bitllets i una quantitat indefinida de monedes.

Els altres dos van trencar els aparadors dels taulells de l'entrada i es van endur 25 mòbils nous, 20 que són propietat de clients que els tenien en reparació i un ordinador.

La responsable de l'establiment ha explicat que els lladres van actuar de manera selectiva. És a dir, van seleccionar el material de qualitat mitjana i alta i van deixar el material senzill i de poc valor econòmic.

Segons les càmeres, la sortida dels lladres va tenir lloc a les 3 de la matinada. Així doncs tres minuts van ser suficients per fer el robatori.

La responsable ha apuntat que un veí va trucar la policia, la qual va arribar al lloc dels fets a les 3.20 hores. Cal dir que les càmeres de seguretat no estaven connectades a un dispositiu d'avís a la policia en el moment de la detecció de l'entrada a l'establiment o dels treballs per forçar la reixa o la porta.

En tot cas, les càmeres van enregistrar els lladres, per la qual cosa se sap que portaven caputxa i guants i que tenien complexió física de persones joves. Ara, en mans de la policia, les imatges mostren la rapidesa amb la qual van actuar.

La responsable s'ha queixat del fet que el 8 d'octubre l'establiment va patir un robatori similar. També lamentava el fet que els lladres s'haguessin endut telèfons mòbils en reparació que són propietat de clients. «Quan entra un client i li dius que li han robat el mòbil, canvia de cara», va explicar. La dona intenta compensar els clients però les dades que contenen els aparells de moment estan perdudes. Els Mossos d'Esquadra han muntat un dispositiu d'investigació per tal de localitzar els lladres i recuperar el material i els diners.

Robatoris de mòbils

El del carrer Major és el tercer robatori d'establiments de telèfons mòbils a Olot en els últims mesos. El divendres 2 de novembre, 4 lladres van aprofitar la nit per entrar i robar en dues botigues de mòbils alhora del carrer Sant Rafel. En aquella ocasió, els lladres també van actuar amb una bona coordinació i molta rapidesa.

Es van separar en dos grups i de manera simultània van forçar les reixes dels dos establiments situats quasi un davant de l'altre, van entrar dins i van sortir i marxar alhora amb el botí.