El d'ahir va ser, no només el primer homicidi de les comarques gironines, sinó també de tot Catalunya des que ha començat el 2019. Durant l'any passat, la demarcació de Girona va començar el recompte el 9 d'abril, quan una dona va morir a mans de la seva parella a Blanes amb els seus tres fills al domicili. Va ser precisament un d'aquests qui va trobar la mare morta i va alertar la policia.

El següent va ser el 26 de juliol a Salt, on un home va morir apu­nyalat a l'exterior d'un bar d'aquest mateix municipi. Víctima i assassí eren vells coneguts de la policia, i els dos arrossegaven un llarg historial d'antecedents. L'1 de setembre va aparèixer el cos d'una dona morta a Sils, envoltada amb plàstics i amb signes de violència. La veïna feia mesos que estava desapareguda i va ser posteriorment quan els agents dels Mossos d'Esquadra van detenir al seu fill com a presumpte autor dels fets.

El 29 de setembre van localitzar un home mort a la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva. Quan els agents van arribar el cadàver estava estès al jardí i es continua buscant els responsables de l'agressió mortal, malgrat que tot apunta que hauria mort a causa de la pallissa per un afer possiblement vinculat amb drogues. El 6 d'octubre, una dona de Sant Joan les Fonts va morir d'un tret disparat pel seu propi marit. L'home també va intentar atropellar una de les filles i es va acabar suïcidant. El darrer dels homicidis va passar el 26 de novembre. Dos pescadors van trobar el cos d'un home flotant al pantà de Boadella. L'autòpsia en va confirmar la mort violenta i s'ha confirmat que el mort és un home desaparegut a Llinars del Vallès.