Els veïns del pis de Banyoles on vivia la família van informar la policia que, freqüentment, escoltaven discussions a l'habitatge que ha estat escenari del crim i en el qual convivien la filla i la seva mare, que estava separada. La presumpta autora del crim, la filla de la víctima, va ser adoptada de Rússia anys després del naixement del primer fill del matrimoni, que és qui va trobar ahir el cadàver de la mare. Fonts properes afirmen que des de sempre ha estat una nena difícil i, segons veïns propers, tenia fortes discussions amb la mare.

Testimonis propers a la família expliquen que la filla de Pèlach sempre havia tingut pocs amics, havia patit episodis de bullyng derivat, en part, pel seu caràcter apàtic que li va comportar diferents situacions de rebuig social entre els joves de la seva edat. Quan cursava ESO a l'institut Josep Brugulat, va tenir un brot psicòtic i va protagonitzar un intent de suïcidi, fet que explicaria el seu ingrés en un centre psiquiàtric durant un mes. Malgrat tot, la noia va tenir molta relació amb l'esport local, ja que va jugar a handbol, piragua i darrerament rem. A l'estiu passat, va fer de monitora dels casals infantils del Club Natació Banyoles. Fonts properes a la jove apunten que durant els darrers anys, la noia havia canviat l'entorn esportiu per entorns més transgressors.

Perfil de la mare

La víctima, Carme Pèlach, estava separada des de feia uns 10 anys del seu marit i pare dels dos fills. El seu entorn proper confessa que era una dona molt enèrgica, esportista i vital. Solia anar molt en bicicleta i era una assídua de la pràctica esportiva al Club Natació Banyoles. També practicava ioga des de feia més de 4 anys. Era infermera de professió i treballava en el sector de la geriatria en una residència d'avis.

Relació amb l'esport

Carme Pèlach va regentar durant anys amb el seu exmarit un alberg esportiu a Banyoles, al qual acudien de forma assídua esportistes de tot Espanya que practicaven rem a l'estany de Banyoles, que va ser seu olímpica en els Jocs de Barcelona 92. El pare dels fills de la víctima actualment regenta l'alberg dedicat a l'allotjament d'atletes que majoritàriament venen de països del nord d'Europa. «La recordo amb molta devoció. Era una dona molt activa, que ho tirava tot endavant, i molt entregada als adolescents, acostumada a tractar amb ells», explica a Efe la Sara, una jove sevillana que va ser membre de la selecció espanyola de rem i que va passar llargs períodes de temps allotjada a l'alberg, considerant-lo com si fos casa seva, allunyada de la seva família.