Una seixantena de manifestants de col·lectius locals independentistes i d'esquerres es van enfrontar ahir contra diversos simpatitzants de Vox quan aquests pretenien instal·lar una taula informativa al Passeig de Mar de Blanes.

Tot plegat va començar després que els seguidors de Vox demanessin permís per muntar aquesta parada informativa. Cap als volts de dos quarts d'onze del matí, quatre membres del partit d'ultradreta volien muntar la carpa. Els manifestants, però, ja els estaven esperant en el punt que l'Ajuntament havia facilitat a Vox, per evitar que instal·lessin aquesta parada. Aleshores va ser quan es van produir un seguit d'empentes i algun cop, enfrontaments entre les dues parts que van durar fins que els Mossos van arribar al lloc i van separar-los.

Després de la confrontació, els simpatitzants del partit d'ultradreta van pactar amb la policia instal·lar-se uns metres més avall, just a l'altura d'un parc infantil on jugaven nens.

Els Mossos d'Esquadra van muntar un cordó policial per protegir els membres del partit polític que van poder preparar la carpa, entre els crits dels seus contraris, que també insultaven als policies.

Durant tot el matí i fins passada la una del migdia, la carpa va anar rebent simpatitzants que s'hi acostaven enmig d'un ambient de tensió i que va obligar els Mossos a mantenir el cordó policial fins que es va desmuntar la parada. Una vegada finalitzat l'acte, la tensió va començar a augmentar encara més. Alguns dels membres de Vox van increpar els manifestants, i aquests els van respondre amb crits. Els Mossos van haver d'escortar els simpatitzants del partit polític fins que es van allunyar uns 300 metres dels antifeixistes.

Un cop el cordó policial es va dissoldre, els antifeixistes van escridassar els agents, que se'ls van treure de sobre amb empentes. En total, van ser necessaris una vintena d'agents de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) i diversos mossos de seguretat ciutadana.

L'Ajuntament multarà Vox

Durant tot el matí els membres de la formació d'ultradreta van estar venent i repartint articles de la formació, mentre aprofitaven per demanar als qui s'acostaven que s'afiliessin al partit, omplint un formulari que tenien a mà.

L'Ajuntament va explicar que multarà Vox per vendre articles, malgrat que la llicència que tenien per part del consistori deixava clar que no podia lucrar-se amb l'acte que tenia previst fer.