L'Associació de Veïns del barri de Pequín d'Olot en el termini de pocs mesos tindrà un local de 280 m2 . Es tracta de l'espai que ocupava un dels primers supermercats que hi va haver a Olot. Està situat a la planta baixa del número 99 de l'avinguda Santa Coloma.

En l'acte de presentació d'ahir, el regidor de Benestar Social, Josep Berga (PDeCAT), va explicar que l'Ajuntament ha arribat a un acord, pel qual la propietat es fa càrrec dels treballs d'adequació de l'espai, valorats en uns 30.000 euros, mentre que l'Ajuntament assumirà el cost del lloguer

Berga va explicar que disposar d'un local amb prou espai per fer-hi exposicions i actes socials, com balls o teatre, era una reivindicació dels veïns d'un dels barris més poblats de la ciutat, uns 4.000 habitants. Fins ara, l'associació de veïns es reunia en un local ubicat a l'antiga estació del tren d'Olot que només els permetia fer reunions.

En el decurs de la presentació, la presidenta de l'Associació de Veïns, Tere González, va explicar que disposar d'un local representa el compliment d'una il·lusió veïnal. Va apuntar que ja hi ha veïns que se'ls han ofert per fer activitats.

També present a l'acte, el vicepresident, Jaume Cos, va concretar que alguns dels veïns els han exposat la voluntat de fer una exposició de fotografies sobre la primera època del barri.

Berga va exposar que l'objectiu prioritari de l'Ajuntament és que tots els barris d'Olot puguin disposar d'un local adequat a les activitats que realitzen i que preveuen adequar més locals.