Benet Salellas, advocat dels alcaldes de Verges i Celrà, ha denunciat avui que la detenció dels alcaldes de Verges i Celrà és un acte de "criminalització" dels càrrecs de la CUP. Incialment, Salellas sospitava que les detencions podien estar relacionades amb alguna acció produïda durant el 6 de desembre passat a Girona, però posteriorment s'ha informat que l'operatiu respon exclusivament l'ocupació de les vies de l'AVE a l'aniversari de l'1-O.

En anteriors ocasions, els cossos de seguretat havien detingut alcaldes i regidors de la CUP que s'havien negat a anar a declarar als jutjats, circumstància que no s'ha donat en aquest cas. "No han citat a ningú prèviament", ha dit Salellas, que qualifica l'arrest de "criminalització dels alcaldes de la CUP".

Salellas ha subratllat que el delicte de desordres públics no comporta "a la pràctica" una detenció directa sinó que el jutjat sol citar els investigats. Per això, ha afirmat que són detencions "injustificades i desproporcionades". L'advocat sosté que és una manera de "reprimir" l'independentisme.

A més, també ha lamentat que a primera hora els agents no els deixessin entrar a la comissaria si no s'hi adreçava en castellà. "Atempta el plurilingüisme i, en aquest cas també, el dret de defensa", ha lamentat.