17 de gener de 2019
17.01.2019
Diari de Girona

El Departament ja treballa en l'Enquesta de Salut del 2019

S'entrevistaran 5.000 persones sobre la seva qualitat de vida i l'ús que fan dels serveis sanitaris

17.01.2019 | 00:53
El Departament ja treballa en l'Enquesta de Salut del 2019

El Departament de Salut ja ha posat en marxa el treball de camp de l'Enquesta de Salut de Catalunya, que es durà a terme al llarg del primer semestre de l'any 2019 per avaluar l'estat de salut i la qualitat de vida dels catalans, a més de l'ús que fan dels serveis sanitaris. Al llarg de l'any s'entrevistaran unes 5.000 persones a tot Catalunya, representatives de la població catalana. Un equip d'enquestadors i enquestadores de l'empresa IPSOS, acreditats amb una credencial del Departament de Salut, es desplaçaran al domicili de les persones seleccionades per entrevistar-les.

La selecció de les persones entrevistades es fa de manera aleatòria a partir del Registre de població oficial facilitat per l'Institut d'Estadística de Catalunya. Reben una carta que les informa dels objectius de l'enquesta, del caràcter oficial de l'enquesta i de la necessitat de la seva col·laboració.

Salut recorda que la informació que recull l'Enquesta de Salut és molt valuosa, ja que és facilitada directament per la població catalana, i és fonamental per establir polítiques públiques i accions en matèria de planificació sanitària, i per millorar l'estat de salut i la qualitat de vida de les persones. Anualment es disposa de resultats actualitzats.

Els continguts abasten l'estat de salut, l'ús dels serveis sanitaris, els comportaments relacionats amb la salut, així com les característiques sociodemogràfiques.

En cas de tenir alguna consulta relativa al treball de camp de l'Enquesta de Salut, el 061 CatSalut Respon és el telèfon de referència per resoldre els dubtes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook