18 de gener de 2019
18.01.2019
Diari de Girona

Sis hospitals gironins rebran 174.300 euros de l'Oncotrail

En la darrera edició de la cursa es van recollir 288.472 euros, 38.000 dels quals es destinaran a la recerca del càncer i la resta a l'Oncolliga

18.01.2019 | 17:19
Els organitzadors presentant l'edició del 2019.

La Fundació Oncolliga Girona destinarà 174.303 euros de la recaptació de la darrera cursa solidària Oncotrail a sis hospitals gironins. En total, en la cursa del 2018 es van aconseguir 288.472 euros gràcies a les donacions de 234 equips i, a banda dels fons que es destinaran a equipar els serveis d'Oncologia de diversos centres amb llits, mobiliari i aparells de diagnosi, també es reserva una partida de 38.000 euros per a recerca biomèdica i 76.000 a finançar les necessitats de l'entitat.

Del total de diners recaptats en la passada edició, el gruix anirà destinada a cobrir dels hospitals gironins a les quals l'administració no pot arribar. La inversió més important és la destinada a l'hospital de Santa Caterina de Salt, que rebrà 49.547 euros per adquirir vint llits; seguida dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (Ssibe) -l'empresa que més equips va aportar a la cursa, amb vuit, entre els treballadors dels CAPs de la comarca i de l'hospital de Palamós. L'entitat baix-empordanesa rebrà 48.944 euros, que li permetran adquirir colposcopis per a l'hospital i cinc ambulatoris.

Per la seva part, la cinquena i la vuitena planta de l'hospital Josep Trueta es beneficiarà de 41.817 euros, que es destinaran a l'adquisició de divuit butaques Decam.

Els hospitals de Campdevànol (4.460 euros) i Figueres (15.534 euros) també podran millorar els seus equipaments, mentre que l'hospital d'Olot rebrà 14.000 euros per a la contractació d'un psicòleg durant aproximadament un any.

Una altra partida destacada és la que es destina a la investigació sobre el càncer. De moment, s'han reservat 38.000 euros de l'edició 2018 que se sumaran a una altra partida provinent del 2019, per destinar-la a un projecte de recerca encara per determinar.

La resta es destinarà a finançar els serveis que la Fundació Oncolliga ofereix als malalts de càncer de les comarques gironines i a les seves famílies. 

En total, des de la seva primera edició l'any 2013, l'Oncotrail ha recollit 912.373 euros. Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per participar-hi, si bé molts els depassen amb escreix.

Les inscripcions s'obren dissabte

L'Oncotrail és una cursa solidària de 100 km per equips que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. L'itinerari és circular i transcorre per paratges de mar i muntanya del Baix Empordà, amb sortida i arribada a Palafrugell. Una altra de les característiques que fan d'aquesta prova un esdeveniment esportiu i solidari únic és que l'organització va íntegrament a càrrec de voluntaris, prop de 600 entre avituallaments i logística, fisioterapeutes, podòlegs, serveis sanitaris i forestals.

Les tres entitats organitzadores de la cita, l'Oncolliga, el Club Atlètic Palafrugell i l'Agrupació Excursionista Palafrugell, ja preparen la pròxima edició, per a la que s'han marcat un límit màxim de 250 equips participants. Les inscripcions s'obren dissabte 19, però de moment, només als participants de l'any passat, i a partir de l'1 de març, a tothom.

La informació sobre el recorregut, que aquest any experimentarà alguns canvis, s'anirà actualitzat puntualment a la pàgina web de l'esdeveniment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook