L'Ajuntament de Banyoles contracta per aquest any 39 persones desocupades per l'execució de projectes en el marc de les polítiques actives d'ocupació emmarcades en 6 programes que ja s'han posat en marxa tant als barris com en els serveis municipals. Per a aquests plans, el consistori rebrà 712.289,07 euros, uns 50.000 euros més que l'any passat, procedents del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Joana Vilà, va presentar ahir a l'Ajuntament de Banyoles els diferents programes d'ocupació destacant l'objectiu de millorar l'ocupabilitat d'aquells col·lectius més vulnerables i, en especial, els aturats de llarga durada com els majors de 45 anys i els joves.

Com a mostra d'alguns dels programes hi ha l'Ubicat, el primer programa subvencionat destinat a la inserció i suport per a la inclusió social en casos de precarietat laboral. Un altre dels programes és l'Enfeina't, que té l'objectiu de proporcionar experiència laboral. En el marc del programa Garantia Juvenil, s'han contractat 4 persones joves per fer estades de pràctiques. També hi ha el programa Treball i Formació de persones en situació d'atur o el programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL).

Treball als barris

El darrer programa és Treball als barris, a partir del qual el consistori contractarà un total de 19 persones que treballaran tot l'any al barri de La Farga amb la voluntat d'estimular la generació d'ocupació i desenvolupar un entorn socioeconòmic que millori les condicions dels veïns del barri.