20 de gener de 2019
20.01.2019
Diari de Girona

Els estudiants tancats a la UdG recullen més de 1.000 signatures perquè Adif retiri la denúncia

Organitzen una xerrada amb alguns dels detinguts en l'operació policial de dimecres passat

20.01.2019 | 12:27
Els estudiants tancats a la UdG recullen més de 1.000 signatures perquè Adif retiri la denúncia

Els estudiants que estan tancats des de la nit del dimecres en la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG) després de les detencions per presumptes desordres en l'ocupació de les vies de l'AVE a Girona l'1 d'octubre del 2018 han recollit més de 1.000 signatures per reclamar a Adif que retiri la denúncia que va motivar els arrests, han explicat aquest diumenge a Europa Press.

Una portaveu dels estudiants ha assegurat que continuaran amb la protesta de manera indefinida, batejada com 'Caputxinada UdG', inspirant-se en la de l'any 1966 en el convent barceloní dels caputxins.

En el tancament estan participant uns 40 estudiants que, per torns, romanen en la Facultat d'Educació i Psicologia i que aquest diumenge han organitzat una xerrada amb alguns dels detinguts el dimecres a Girona, que han explicat la seva experiència durant l'arrest.

A més, aquest diumenge a les 12.30 llegiran un manifest a la plaça 1 d'octubre de Girona, després d'una 'Marxa Groga' que acabarà amb un pica-pica a la plaça Sant Domenech.

Entre els detinguts --tots van quedar en llibertat amb càrrecs--, estaven els alcaldes de Verges i Celrà (Girona), Ignasi Sabater i Dani Cornellà (CUP), respectivament, i un fotoperiodista que el dia de la concentració en les vies de l'AVE estava al lloc treballant portant un braçalet taronja de premsa, segons va explicar ell mateix als mitjans de comunicació en sortir de comissaria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook