20 de gener de 2019
20.01.2019

Renoven tota la façana de la Biblioteca de Ripoll, que es va inaugurar fa només deu anys

Les obres s'executaran en diverses fases a mesura que se'n tingui el finançament i s'utilitzaran materials més resistents als efectes climatològics

20.01.2019 | 00:04
Els treballs ja han començat.

La façana de la Biblioteca Comarcal Lambert Mata de Ripoll serà totalment renovada en diverses etapes només deu anys després de la seva inauguració. Aquesta mateixa setmana s'han iniciat les tasques de la primera d'aquestes fases que incidirà en la façana nord, i un retorn de panells cap a la façana oest. Es tracta de la façana del pati dels Salesians, afectada pels cops de pilota que ha rebut dels nens que hi juguen. Les obres s'aturaran durant les hores d'esbarjo dels alumnes de l'escola.

Aquesta part de les obres tindrà un cost de 48.394 euros i s'han adjudicat a l'empresa Fusteria Navio SL quan encara no fa deu anys que es va inaugurar l'emplaçament de la Biblioteca Comarcal. L'edifici l'havia ocupat l'empresa Matrix abans de desplaçar-se a la zona industrial de la Barricona. Durant aquests anys l'edifici ha patit diversos problemes, entre els quals filtracions d'aigua, la malmesa del lluernari de la teulada després d'una pedregada o el mateix trencament dels panells exteriors.

Les obres es van realitzar i inaugurar durant el segon mandat de Teresa Jordà com a alcaldessa de Ripoll al capdavant d'ERC. L'actual equip de govern ha criticat reiteradament les obres que es van realitzar durant aquella època, i amb anterioritat van xifrar el cost de les obres que s'hi hauran de realitzar en 300.000 euros. «Si s'haguessin fet bé ara no caldria haver de llençar-hi diners», critica el regidor Joaquim Colomer amb relació a les anomalies als diversos espais públics creats durant l'etapa Jordà.

La renovació de la façana es completarà a mesura que se'n tingui el finançament necessari. Els materials que s'utilitzaran seran més resistents i tindran un millor comportament als efectes climatològics. També suposaran una renovació estètica de l'edifici, sobretot pel color dels nous panells, de color granat, gris, vermell i taronja. Pel que fa a la planta baixa està previst que s'hi instal·lin vinils en lloc de les làmines decoratives que hi havia fins fa mig any. La primera fase es perllongarà durant sis setmanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit