Tot i que la 25a edició del Firatast va tancar ahir les seves portes havent complert el principal objectiu que s'havien proposat els responsables de l'esdeveniment, és a dir, oferint una imatge renovada al públic, l'organització va admetre que la fira havia rebut menys visitants que l'anterior edició. La causa d'aquesta davallada ha sigut, van assegurar, el canvi de data que ha experimentat la mostra gastronòmica, ja que sempre tenia lloc a l'octubre i, a causa de les obres del Palau de Fires de Girona, la 25a edició s'ha celebrat al mes de gener. És per això que, de cara a l'edició vinent, l'organització té previst tornar a celebrar la fira en la seva data original.

Malgrat aquesta circumstància, s'ha remarcat des de l'organització, gran part del públic ha continuat mostrant la seva fidelitat al Firatast i ha repetit la seva cita anual amb la gastronomia. De fet, els visitants habituals han pogut copsar aquesta imatge renovada de primera mà, amb una nova distribució dels expositors i una oferta de productes més àmplia i variada.

Una de les grans novetats d'aquest any ha estat l'entrada de nous expositors que, juntament amb els que repetien, han mostrat més de 300 propostes gastronòmiques. Amb l'intercanvi de tiquets, els assistents a la fira han pogut degustar des de cuina tradicional fins a exòtica, argentina, basca i asiàtica. A més, la fira ha comptat amb propostes veganes, vegetarianes i sense gluten. Per acompanyar els plats, es podia escollir entre un ampli ventall de vins, caves, cerveses artesanes.

S'exhaureix el xuixo

Els visitants també van poder gaudir d'una àmplia oferta de degustacions dolces: des de creps, galetes o pastissos diversos.

Entre aquests hi havia el xuixo, producte gironí per excel·lència que l'any passat va protagonitzar l'Any del Xuixo. L'èxit d'aquest dolç va ser tan gran que es va acabar exhaurint.