Set restaurants de les comarques gironines han rebut l'acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània, com a font d'alimentació saludable, entre les 1.270 comensals que atenen diàriament entre tots. Es tracta dels set establiments que el grup de restauració Andilana té a Girona - La Malcontenta, El Pla, Fish! i Trias de Palamós, Blanc de Girona, Casa Brinda de Platja d'Aro i Mundet de Sant Antoni de Calonge- i que se sumen als deu que té a Barcelona, que van rebre l'acreditació a finals de l'any passat.

L'objectiu de l'acreditació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya és promoure la salut, a través d'identificar i visibilitzar establiments de restauració que treballin i difonguin l'alimentació mediterrània com a patró d'alimentació saludable.

Cal tenir en compte que segons l'Estudi de la restauració a Catalunya, hàbits de comportament i tendències, 2017 un 37,5% de la població gironina dina almenys un cop entre setmana fora de casa, i augmenta fins a un 55,3% el cap de setmana

AMED identifica menjadors laborals (d'empreses, hospitals, residències...), universitats i altres centres de formació, albergs, a més a més de bars i restaurants. A Girona, comptant aquests set, ja són 49 els establiments AMED, en 23 municipis diferents que arriben gairebé a 7.000 comensals diaris. Estan en procés d'acreditació 22 establiments, segons informa el Departament de Salut.