El jutge sabia que entre els detinguts per la Policia Nacional el 16 de gener a Girona, en relació amb l'ocupació de les vies del TAV durant la commemoració de l'1 d'octubre, hi havia dos alcaldes, els de Verges, Ignasi Sabater, i de Celrà, Dani Cornellà. Així ho ha afirmat el subdelegat del Govern de l'Estat a Girona, Albert Bramon, qui ha atribuït la reobertura d'una causa arxivada de manera temporal a l'aportació de proves policials.

Segons el màxim responsable de l'executiu espanyol a Girona, «la Policia Nacional va comunicar al jutge que havia identificat una sèrie de persones i va donar el vistiplau a l'operació», tal com l'havia planificada el cos de seguretat.

Seguint amb les explicacions de Bramon, «hi ha unes proves» sobre «els presumptes autors» del tall a les vies l'1 d'octubre del 2018 i això «dona peu a reobrir una causa provisionalment tancada». En base a això, el subdelegat ha manifestat que «entenc que el jutge sabia que en les detencions previstes hi havia dos alcaldes». Sobre el fet que algunes de les persones arrestades, com Sabater, asseguren que durant la protesta al TAV es trobaven en un altre lloc, va apel·lar a esperar la resolució judicial.

La denúncia de Quim Torra

Davant la voluntat del president Quim Torra i del Govern de la Generalitat de presentar una denúncia contra l'operatiu policial que la setmana passada va detenir 16 persones, Albert Bramon recorda el dret de tothom a presentar una demanda en un estat de dret, però afirma que «qui no té feina el gat pentina». El subdelegat ho va contrastar amb la negociació del conseller de Territori, Damià Calvet, en el conflicte del taxi. «A vegades penso que hi ha gent que enyora el senyor Millo i el PP», afegeix.

D'altra banda, ha defensat que «les autoritats han d'analitzar el grau de responsabilitat si algú s'excedeix i talla serveis vitals», en al·lusió a l'ocupació del TAV. Una altra cosa, apunta, són les formes perquè «tant la policia com el jutge poden veure la millor manera de fer-ho».