Les últimes nevades que han afectat les últimes hores la Cerdanya i el Ripollès han deixat gruixos de neu destacats al Pirineu gironí.

Per sobre dels 1.500 metres d'altitud s'han mesurat més de 50 centímetres de neu nova. Destaca que per exemple a Malniu s'han acumulat 62 centímetres; a Ulldeter, 42 i a Núria, 40.E

n aquestes àrees de muntanya avui hi ha fort vent i el fenomen del torb.

A més dels gruixos cal dir que l'endemà del temporal de neu s'han generat encara afectacions viàries.

A les nou del matí, segons informava el Servei Català de Trànsit hi havia tres vies afectades pel temporal, que ha comportat un gir hivernal a la demarcació.

En dues de les vies afectades era obligatori l'ús de cadenes. Es tracta de la collada de Toses però també tot el tram d'N-260 que va des de Ribes de Freser fins a Fontanals de Cerdanya.

I l'altra carretera amb aquesta mesura pels vehicles és la BV-4656 al seu pas per les Llosses.

Ara en l'actualització de les 11 del matí, Trànsit assegura que l'afectació només es limita en una via. En concret, una carretera que presenta neu i gel a la calçada on Trànsit demana precaució. Es tracta de la GI-400 entre Das i Toses.

A la resta de Catalunya, sobretot a la província de Lleida, hi ha moltes més incidències viàries pel temporal de neu. Trànsit demana precaució per conduir en aquestes vies afectades.