Els diputats de Ciutadans per Girona, Camino Fernández i Héctor Amelló, han presentat una proposta de resolució parlamentària instant el govern de la Generalitat a garantir la cobertura de l'especialitat d'al·lergologia a l'hospital de Figueres. Fernández indica que «aquest servei hauria de quedar assegurat durant el primer trimestre de 2019 per a cobrir la temporada alta d'al·lèrgies».

La diputada de la formació taronja recorda que l'hospital de Figueres «és el centre sanitari de referència de l'Alt Empordà» i per aquesta raó hauria de comptar amb aquesta especialitat.

«Entre altres coses, es tracta d'evitar que els pacients hagin de desplaçar-se entre 40 i 70 quilòmetres per anar al centre més proper per a realitzar-se les proves al·lèrgiques i les revisions», apunta la diputada.

D'altra banda, Fernández també ha presentat una altra proposta de resolució per a exigir que el govern de la Generalitat es comprometi «a dotar d'un major nombre de metges» a l'hospital d'Olot, «que fa temps arrossega una falta de personal i especialistes».