26 de gener de 2019
26.01.2019
Diari de Girona

Creen un comitè per recuperar el peix blau al golf de Roses i a la badia de Pals

La captura de sardina i seitó als ports catalans ha davallat des de la dècada dels 90 fins a extrems «preocupants»

26.01.2019 | 00:43
La captura de peix blau als ports catalans ha caigut en picat.

La confraria de pescadors de l'Escala va acollir ahir la sessió de constitució del comitè de cogestió del peix blau al golf de Roses i la badia de Pals. El nou òrgan s'encarregarà de la redacció, execució, control i revisió del Pla de gestió de la sardina i el seitó capturats en aigües interiors d'aquestes dues zones, competència de la Generalitat.

Les captures d'aquestes espècies s'han situat tradicionalment a l'entorn del 50% dels desembarcaments totals de peix a Catalunya però des de mitjan de la dècada dels 90 la seva presència als ports catalans ha davallat fins arribar a una situació, segons el govern, «preocupant».

Per fer-hi front, la direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d'Agricultura va convocar ahir la primera reunió que dona el tret de sortida al desenvolupant del Pla de gestió que recollirà, entre d'altres, mesures per reduir l'esforç pesquer i normes de caràcter restrictiu que ha proposat el sector dedicat a la pesca d'encerclament.


Científics i pescadors

En el marc d'aquesta iniciativa, ahir es van reunir representants de les confraries de pescadors de l'Escala, Roses i Palamós, de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona, membres del col·lectiu científic, representants de l'ICM-CSIC i membres d'entitats vinculades a la protecció del medi ambient. És el quart comitè creat en el marc del Decret de governança de la pesca professional, publicat el juny de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook