La Generalitat inspeccionarà 76 establiments de les comarques gironines que poden tenir una incidència alta en el medi ambient. Es tractarà de cinc activitats dedicades a la gestió de residus, set de dipòsits controlats de gestió de residus, 23 industrials i 41 de ramaderes. A tot Catalunya, seran 736 els establiments a inspeccionar. Les inspeccions permetran comprovar el grau de compliment de les prescripcions i les determinacions fixades en les autoritzacions ambientals d'aquests establiments.

Els criteris per seleccionar aquests establiments es fonamenten en una avaluació del seu risc, prenent en consideració els nivells i tipus d’emissions, la sensibilitat del medi local, el risc d’accident i l’historial de compliment de l’autorització, entre altres.

D’altra banda, es realitzaran inspeccions no programades per verificar el cessament d’activitats, investigar denúncies, accidents i incidents o per comprovar la correcció dels incompliments declarats en inspeccions "programades" anteriors.