30 de gener de 2019
30.01.2019
Diari de Girona

L'ACA neteja la Muga, el Daró i el Ter afectats per llevantades per evitar desbordaments

S'han retirat arbres caiguts i vegetació acumulada per permetre la lliure circulació de l'aigua a la primavera . La inversió és de quatre milions d'euros en un centenar de punts

30.01.2019 | 10:07
El riu Ter entre Ripoll i Campdevànol

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acabat un centenar d'actuacions de manteniment i conservació de lleres a les conques dels rius Ter, Daró i Muga. Són punts que havien resultat afectats per les llevantades registrades els mesos d'octubre i novembre. Les pluges van provocar la caiguda d'arbres i l'acumulació de vegetació en diversos trams fluvials, la qual cosa ha requerit ràpides actuacions per a minimitzar el risc de desbordaments. En total es preveu que es destinin més de 4 milions d'euros en els treballs.

A la conca del riu Ter, l'afectació es va produir el mes d'octubre. Segons l'ACA, s'han portat a terme un total de 87 actuacions repartides entre 18 municipis de les comarques del Ripollès i d'Osona: Setcases, Queralbs (4), Vilallonga de Ter, Ribes de Freser (8), LLanars (2), Sant Joan de les Abadesses (8), Campdevànol (11), Camprodon (2), Gombrèn (2), Manlleu (12), Montesquiu, Orís (2), Ripoll (17), Roda de Ter (4), Sant Pau de Seguries, Sant Quirze de Besora (3), Sant Vicenç de Torelló (3), Torelló (2), Vilallonga de Ter (3).

Actualment, estan en marxa les següents actuacions: les Masies de Roda, les Masies de Voltregà, Manlleu (2), Montesquiu, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses (2), Torelló (3) i Vilallonga de Ter.

Afectacions al Daró i la Muga

En l'episodi de fortes pluges del mes següent, el novembre, es van produir afectacions al Daró i la Muga. En aquest cas, segons l'ACA, va afectar diversos cursos fluvials de l'Empordà, concretament les conques del Daró i del riu la Muga.

L'ACA, en aquests àmbits, ha finalitzat dues actuacions, concretament a Figueres (riu Manol) i Corça (riu Daró) i n'està duent a terme 17 a Serra de Daró (4), Fontanilles (2), Gualta (2), Castell-Platja d'Aro, Verges i Peralada (5).

Està previst que les actuacions pendents finalitzin a principis de la primavera. Els treballs han de permetre una circulació lliure de l'aigua en una estació en què es produeixen pluges abundants i que es fusiona la neu acumulada als Pirineus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit