Més de mil persones en risc d'exclusió social van trobar feina l'any passat dintre del programa d'integració laboral Incorpora de La Caixa a Girona, un 3,7% més que el 2017, gràcies a la implicació de 430 empreses del territori.

De les 1.035 insercions laborals realitzades dintre d'aquest programa, 533 de les persones contractades eren homes i 502, dones. La majoria d'aquests gironins, 695, es trobaven en risc o en situació d'exclusió social, i els 340 restants tenien algun tipus de discapacitat. El 2017, el mateix projecte «de responsabilitat social» -tal com el descriu l'entitat bancària- va aconseguir contractes laborals per a 998 persones, 37 menys que el 2018.

D'altra banda, La Caixa va recordar que acaba de renovar l'acord de col·laboració per desenvolupar el programa Incorpora amb tretze entitats socials gironines dedicades a la integració laboral de persones amb dificultats especials per trobar eina. En concret, són la Fundació Plataforma Educativa -que n'és la coordinadora-, Càritas Diocesana de Girona; el Clúster Èxit, les fundacions Acollida i Esperança, Gentis, Intermedia, Altem, Aspronis, MAP, la Fundació Privada de Serveis Assistencials de la Garrotxa-La Fageda, la Fundació Privada Obra Social Comunitària de Bellvitge (OSCOBE), el Grup Mifas i la Creu Roja de Girona.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d'assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d'exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d'altres.