Un terç dels morts d'accident de trànsita.

Tres persones han perdut la vida a la xarxa viària de la demarcació.

A tot Catalunya durant el aquest últim mes hi ha hagut 9 finats, un 36% menys que el 2018, quan es van lamentar 14 víctimes mortals.

A la demarcació de Girona és on han crescut més el nombre de víctimes mortals durant el gener respecte al mateix període de 2017, ja que s'ha passat de dos morts a tres.

Dos dels sinistres mortals d'aquest gener van tenir lloc el mateix dia, un a Tossa de Mar i l'altre, a Figueres. Van produir-se el 19 gener.

El primer va ser el de Figueres, una veïna de Llançà de 31 anys va perdre la vida el matí en un xoc frontal entre dos vehicles a la N-260. Com a conseqüència de l'accident de trànsit la dona i única ocupant del vehicle va perdre la vida i les dues persones que circulaven en l'altre cotxe van quedar ferides menys greus.

El mateix dia, però al migdia, a Tossa de Mar. Un jove motorista, veí de Malgrat i de 23 anys, va morir després de caure i ser atropellat per una altra moto a Tossa. Les dues persones de l'altre vehicle van quedar ferides lleus.

El més recent és del 23 de gener i va tenir lloc a la C-65 a Llagostera. Un home de 80 anys va perdre la vida després de xocar frontalment amb un altre cotxe quan circulava per aquesta via. Dues persones també van resultar ferides.

Nou morts a Catalunya

De les dades de Catalunya cal desacar que han perdut la vida 9 persones en 9 accident de trànsit. Això suposa una baixada del 36% del nombre de morts i accidents mortals respecte al 2018.

De les 9 persones mortes, dos són motoristes -un és del de Tossa- i un és vianant. Pel que fa a tipus d'accidents, s'ha de dir que els accidents amb un sol vehicle implicat han disminuït un 60% respecte al mateix període de l'any passat, passant de cinc a dos. També destacada la disminució de les sortides de vies, passant de sis a dos.

Quant a edats, s'hade dir que quatre dels 9 morts tenen més de 74 anys -un d'ells el cas de Llagostera-.

I pel que fa als dies de la setmana, quatre dels nou accidents han passat entre dilluns i dijous.

Per demarcacions, la de Barcelona és on han disminuït més el nombre de víctimes mortals. El Servei Català de Trànsit informa que s'ha passat de quatre a un. Això implica un retrocés del 75%.

A les demarcacions de Girona i Tarragona hi ha hagut el mateix nombre de morts, tres. Mentre que a Lleida, dos i Barcelona, un.