Els ajuntaments de les Preses i de la Vall d'en Bas han penjat avisos a les seves pàgines web referents a les trucades telefòniques amb la finalitat de fer estafes informàtiques que han rebut una bona quantitat de veïns dels dos municipis i d'altres localitats de la Garrotxa

Els estafadors truquen al telèfon fix. En ocasions, fan servir un número del municipi . Un cop han aconseguit que els despengin el telèfon, es fan passar per tècnics d'una companyia informàtica dels Estats Units. Parlen en castellà amb accent anglès i s'identifiquen amb nom i cognoms falsos. Expliquen que han detectat senyals d'avaria en l'ordinador i demanen a la víctima que els doni accés per poder-lo reparar.

Un cop tenen l'accés demostren els senyals d'avaria i expliquen que l'ordinador està afectat per un virus que capta els moviments bancaris que es fan des de l'ordinador.

Demanen els hàbits bancaris i intenten vendre una aplicació que ha de solucionar els problemes de l'ordinador per un preu que va dels 5 fins als 50 euros. En cas que la víctima els doni el número de de la targeta per fer la compra de l'aplicació treuen immediatament uns 400 euros que converteixen en criptomonedes.