El ple municipal del mes de gener, celebrat el dijous passat, va posar el focus en fer un balanç dels serveis d'ocupació que ofereix l'Ajuntament de Cassà de la Selva per inserir persones en situació d'atur al mercat laboral. En aquest sentit, el consistori anuncia que l'atur al municipi ha disminuït més d'un 25% des del juny del 2015, obtenint unes xifres que són inferiors a les mitjanes registrades a la comarca i a tota la província de Girona.

L'atur registrat el mes de juny de 2015 a Cassà de la Selva era de 495 persones, un 10,31% de la població. Les xifres des de 2015 han anat disminuint progressivament fins a situar-se el desembre de 2018 al 7,66%, una xifra inferior a l'atur registrat a la comarca del Gironès (9,89%) i a la resta de la demarcació de Girona, segons informa el consistori en un comunicat. Els càlculs realitzats per part de l'Ajuntament constaten que des del 2015, les persones en atur han disminuït més d'un 25%. Un total de 66 persones han trobat feina a través dels serveis d'ocupació de l'Ajuntament de Cassà el 2018. Pel que fa a la Borsa de Treball, l'any passat es van registrar 241 noves inscripcions, 17 més que l'any anterior, es van gestionar 154 ofertes de treball i es van fer 54 insercions laborals. El Club de la Feina és el servei de formació transversal complementari a la Borsa de Treball a partir del qual el 2018 es van atendre 70 usuaris, 12 dels quals han trobat feina.

Focus en el paisatge i la història

Una de les apostes de l'Àrea de Promoció Econòmica de Cassà de la Selva és la difusió del municipi a través dels seus valors paisatgístics i històrics. Una de les iniciatives per tal de promocionar un dels trets més singulars del poble, el suro, són les visites guiades impulsades des del 2016, que durant el 2018 van acollir uns 700 visitants. En paral·lel, altres activitats que són clau són les fires, els marcats i les jornades gastronòmiques. El consistori va fer un bon balanç de l'àrea d'autocaravanes, que en els últims 10 mesos ha rebut més de 412 autocaravanistes.