El Consell Comarcal del Gironès i 15 ajuntaments del Gironès van presentar dijous passat la quarta edició del programa "Al Gironès, llegim!", al Museu de la Terrissa de Quart. Els organitzadors de la iniciativa han programat diverses activitats des del mes de febrer fins a l'abril que persegueixen l'objectiu de fomentar la lectura a la comarca del Gironès, a partir de presentacions de llibres, contes pels menuts, recitals de poesia, exposicions, clubs de lectura, entre altres accions.

La presentació del programa que va tenir lloc la setmana passada va anar a càrrec del director del Museu de la Terrissa de Quart, Joan Vicens; la consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Maria Mercè Roca; i els representats municipals de les poblacions que hi participen. En el marc de l'acte, Vicens va donar la benvinguda a tots els representants municipals dels diferents ajuntaments que formen part del programa i va agrair a tots els voluntaris del municipi la seva col·laboració per poder posar en marxa la iniciativa a la localitat de Quart.

fomentar la lectura arreu de la comarcaSegons Roca, "es tracta d'un projecte engrescador adreçat a tots els públics que va molt més enllà de la lectura, ja que permetrà a tots els lectors conèixer els diferents municipis a partir d'activitats relacionades amb la lectura. Un vermut amb un llibre o una passejada literària són moltes de les activitats que proposa el projecte". Segons un comunicat emès pel Consell Comarcal del Gironès, es pot consultar el programa a la pàgina web: www.algironesllegim.com