El sindicat majoritari a la junta de personal del Trueta denuncia que la Generalitat no té «voluntat política» per tirar endavant el nou hospital. Així ho va assegurar Maria Àngels Rodríguez, la portaveu de Comissions Obreres (CCOOa l'hospital, qui va demanar al Govern que «posi fil a l'agulla» amb la finalització del pla funcional i inclogui les primeres partides pressupostàries per començar les obres.

Aquest sindicat demana més celeritat del Departament de Salut en el projecte del nou hospital Trueta. De fet, acusa el Govern de «manca de voluntat política» per tirar endavant el nou equipament. Segons la portaveu de CCOO a l'hospital, Maria Àngels Rodríguez, les reformes que s'estan fent actualment a l'edifici «no són suficients» i, per això, van emplaçar el Departament de Salut a finalitzar el pla funcional del nou hospital i començar a incloure partides pressupostàries per a la construcció del nou equipament.

Salut va confirmar que en els propers mesos acabarà la redacció del pla funcional. Aquest document posa les bases de quines necessitats tindrà la població gironina en un futur dins l'àmbit sanitari i, per tant, quins serveis cal que ofereixi l'hospital de referència a les comarques gironines.

Promeses incomplertes

De tota manera, el sindicat va afirmar que «les paraules se les emporta el vent» i va recordar que altres consellers de Salut anteriors també els havien promès que estaven acabant de redactar aquest document. «Ja n'hi ha prou», va reblar la portaveu de CCOO, «sembla que es riguin de la ciutat de Girona».

Per altra banda, Rodríguez va restar importància a la decisió que farà pública el Departament de Salut al llarg d'aquest 2019 sobre la ubicació del nou Trueta. Actualment, el Govern té sobre la taula la possibilitat de traslladar l'equipament a Salt o tan sols desplaçar-lo uns metres de la situació actual, dins del mateix terme municipal de Girona. Per Rodríguez, «la ubicació ha de ser Girona sí o sí». La portaveu del sindicat va afirmar que «no podem deixar una ciutat com Girona sense un centre de referència de l'Institut Català de la Salut». Per això, va acceptar que es busquin altres zones diferents a l'actual, com ara la proposta de traslladar-lo al barri de Domeny que va fer l'Ajuntament de Girona, sempre que sigui dins de la ciutat de Girona.

La portaveu de CCOO al Trueta va qualificar l'actual edifici d'«obsolet» i per això creu que tot i les reformes que s'estan fent, l'única solució passa per la construcció del nou hospital. De fet, Rodríguez va afirmar que el Departament té l'hospital «totalment desballestat» amb les obres de millora que està fent a diferents plantes.

Treballs pendents

Rodríguez va detallar que l'hospital està invertint dos milions d'euros en canviar les canonades «perquè l'aigua, a vegades, sortia tèrbola». A més, properament caldrà afrontar la tercera fase de la reforma de les urgències. També hi ha pendent la modernització de l'UCI pediàtrica. En aquest sentit, la sindicalista va recordar que «el projecte s'havia de licitar al desembre», però no s'ha fet. A més, es fan obres al servei de farmàcia i hi ha pendents un projecte de reforma de la sala de parts i la construcció d'un nou edifici que ampliarà els quiròfans.

Rodríguez va matisar que «s'estan fent pedaços, però cal iniciar les obres del nou hospital». De fet, la portaveu de Comissions Obreres va lamentar que aquesta inversió tan gran tan sols suposa la intenció de seguir endarrerint la construcció del futur equipament. La sindicalista va assegurar que totes aquestes reformes «comporten molt de malestar per a les persones que hi treballen».