07 de febrer de 2019
07.02.2019
Diari de Girona

L'hospital de Calella incorpora l'aromateràpia en el procés del part

L'objectiu és afavorir el benestar físic i emocional de la mare i s'utilitzen diferents olis essencials

07.02.2019 | 00:24
L'hospital de Calella incorpora l'aromateràpia en el procés del part

L'hospital de Calella ha incorporat l'aromateràpia en el procés del part. La direcció d'Infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha incorporat l'ús d'olis essencials en el moment del part amb l'objectiu d'afavorir el benestar físic i emocional de la mare. Es tracta d'una pràctica complementària, que en cap cas substitueix el tractament mèdic, i només s'aplica prèvia autorització dels progenitors i en els casos en què el part no presenta cap tipus de complicació, remarquen des del centre.

L'equip de llevadores de la Corporació ha rebut diferents sessions de formació sobre l'aplicació d'aquesta pràctica en el moment de l'embaràs i el part. Des de la introducció d'aquesta tècnica a l'hospital Sant Jaume de Calella a finals del 2018 els professionals estan recollint informació de com reaccionen les gestants davant de l'exposició d'aromes concretes. Aquest treball de camp els servirà posteriorment per elaborar un estudi i veure els beneficis reals que produeix l'aromateràpia en les dones que han de donar a llum.

Actualment a les sales de part es treballa amb diversos olis essencials procedents de diferents plantes, ja que cadascun produeix uns efectes determinats. La camamilla, la mandarina, la taronja dolça i la lavanda tenen efectes relaxants, el llorer té propietats analgèsiques i ajuda en el moment de les contraccions i el clavell o clau d'espècie és antisèptic i també analgèsic, a més d'ajudar a produir contraccions.

L'aplicació dels olis essencials es fa a nivell tòpic a partir de massatges o bé amb l'ús de vaporitzadors per aromatitzar la sala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook