La residència geriàtrica Sant Jaume afrontarà aquest 2019 una nova fase d'obres. Ben aviat, l'Ajuntament d'Olot i la Generalitat començaran els treballs perquè el la residència pugui desplegar un model d'atenció a la gent gran centrat en la persona. Els treballs contemplen la creació d'una nova sala d'estada per a la gent gran, així com la millora del sistema de climatització, la instal·lació d'un nou ascensor i altres mesures de seguretat a les instal·lacions de l'antic hospital. En les pròximes setmanes l'Ajuntament aprovarà el plec de clàusules perquè tirin endavant les obres, que tindran una durada de 6 mesos i un pressupost de 804.000 euros, dels quals 500.000 són aportats per l'Obra Social la Caixa. La idea és continuar millorant la qualitat de vida dels seus residents.

La intenció és crear un ambient similar al d'un domicili particular, però adaptat a les necessitats de les persones grans. Amb aquesta voluntat, el passat mes d'octubre la residència Sant Jaume va obrir la primera unitat de convivència (la segona que es posa en marxa a Catalunya). Situada al primer pis de l'antic hospital. Està formada per espais petits, personalitzats i moderns. Des de la tardor, 17 persones viuen en aquesta planta de l'antic hospital.

A més de la nova unitat de convivència, la primera fase d'obres de la Residència Sant Jaume també va suposar la construcció d'una nova sala d'estar amb accés a la terrassa, noves habitacions i la renovació de la cuina a més d'una nova escala i d'altres elements de seguretat. Els treballs amb un cost de 700.000 euros formen part del projecte de remodelació per posar al dia l'edifici de l'antic hospital i continuar la millora de la qualitat de vida dels seus residents.