07 de febrer de 2019
07.02.2019
Diari de Girona

El Ripollès entra en un pla per prevenir la discapacitat de la gent gran

La prova pilot per impulsar una xarxa especialitzada en gerontologia es portarà a terme en cinc territoris de Catalunya, Andorra, Navarra i quatre departaments francesos

07.02.2019 | 00:25
La presentació del projecte a l'Alt Urgell.

El Ripollès és un dels territoris escollits per portar a terme la prova pilot del Projecte Aptitude, juntament amb quatre altres zones catalanes (Reus, Badalona, l'Alt Urgell i el Baix Ebre), Andorra, Navarra i quatre departaments francesos. L'objectiu general del projecte és implementar a la zona transfronterera dels Pirineus un projecte de prevenció de la discapacitat en les persones grans mitjançant la creació d'una xarxa per promoure l'assistència, la formació, la recerca i la innovació en el camp de la gerontologia.

El Projecte Aptitude està finançat pel programa Poctefa 2014-2020, acrònim del Programa Interreg VA Espanya-França-Andorra, un programa europeu de cooperació territorial creat per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer entre els tres països. Està coordinat pel Gérontopôle de Toulouse i els Hôpitaux de Toulouse.

Els socis del projecte són el Complejo Hospitalario de Navarra, el Centro de investigación Biomédica Navarrabiomed i la Fundació Salut i Envelliment UAB i, en l'àmbit de Catalunya, a més, són membres associats el Servei Català de la Salut i la Fundació TIC Salut Social.

El projecte, que es desenvolupa de manera coordinada amb el Pla de prevenció de discapacitat en persones grans fràgils previst al Pla de Salut 2016-2020, es troba en la fase inicial de diagnòstic del territori.

Per aquest motiu, s'està constituint, amb la col·laboració dels Departaments de Salut i de Treball, Acció Social i Famílies, una xarxa integrada per professionals de la salut, científics, autoritats regionals, polítics, empresaris, emprenedors, associacions d'usuaris i voluntaris d'edat avançada, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook