08 de febrer de 2019
08.02.2019
Diari de Girona

El Trueta inicia la reforma de la Unitat d'Imatge Cardíaca

El centre estima que l'activitat creixerà un 35% quan els nous espais estiguin a ple rendiment

08.02.2019 | 12:32

L'hospital Josep Trueta de Girona engega aquest mes de febrer les obres de reforma i ampliació de la Unitat d'Imatge Cardíaca, ubicada a la setena planta de l'edifici. Es tracta d'una renovació integral de les instal·lacions actuals finançada per la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, que assumirà el 80% del cost total de la reforma, amb què la unitat disposarà d'espais més amplis i eficients i d'equipament tecnològic altament especialitzat. Les previsions del centre indiquen que, quan la unitat funcioni a ple rendiment, l'activitat s'incrementarà un 35%.

L'empresa Comsa Service Facility Management SAU serà l'encarregada d'executar les obres, que s'han adjudicat mitjançant concurs públic per un import de 434.537,92 euros (IVA inclòs) i que tenen una durada prevista de quatre mesos. Mentre durin les obres, l'activitat assistencial es traslladarà temporalment a altres espais de l'hospital.

La reforma de la Unitat d'Imatge Cardíaca anirà acompanyada de l'adquisició de nou equipament i programari d'última generació per un valor aproximat de 500.000 euros. La nova dotació tecnològica tenir una carta de serveis d'imatge cardiovascular de màxim nivell que doni cobertura a tots els pacients adults i pediàtrics amb patologia cardíaca de les comarques gironines. El projecte es completarà amb la creació d'un programa formatiu d'especialització en imatge cardíaca.

La imatge cardiovascular no invasiva ha esdevingut una eina essencial en l'assistència cardiològica, ja que permet una visualització i una caracterització molt precises de les estructures cardíaques, recorden des del centre, i assenyalen que actualment qualsevol disciplina cardíaca requereix una valoració acurada dels pacients amb tècniques d'imatge, tant abans d'un procediment com després.

En aquest context, la previsió és que quan la Unitat d'Imatge Cardíaca Avançada ja funcioni a ple rendiment, l'activitat global s'incrementi en un 35%. L'oferta de serveis inclourà estudis d'ecocardiografia transtoràcica i transesofàgica en 2D, 3D i 4D, ecocardiografia d'estrès tant farmacològic com d'esforç físic, i prova d'esforç convencional.

També oferirà l'estudi i el seguiment de les cardiopaties congènites de l'adult i de l'infant. Cal destacar, a més, que el nou programari adquirit permetrà obtenir nous paràmetres cardíacs, que ajudaran a millorar l'orientació terapèutica dels pacients.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit