09 de febrer de 2019
09.02.2019
Diari de Girona

El gelat de la Cerdanya, delícia d'artesà elaborada al Pirineu

09.02.2019 | 01:46
El gelat de la Cerdanya, delícia d'artesà elaborada al Pirineu

Tot i semblar un producte incompatible amb un paratge d'alta muntanya, la comarca ha anat obrint-se a aquestes postres gelades fins a esdevenir-ne un referent més. A hores d'ara, el gelat és un aliment més que cal situar en la llista de productes de la zona, ja que els seus elaboradors els fan amb llet de productors de la Cooperativa Cadí de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

Aquesta va ser una bona manera d'aprofitar els derivats làctics de les explotacions i que va iniciar el francès Stephane Orsoni, de l'empresa Pyreneum, establert a Bellver de Cerdanya i que ofereix més de quaranta varietats fetes amb llet i nata fresca (ingredients base per fer la crema de gelat) de granges de la comarca. D'entre els més destacats es troben la crema de gelat amb llet i nata fresca del Cadí, crema de iogurt de Llívia i una crema de mató i mel de la Cerdanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit