Molló recordarà dissabte el final de la Guerra Civil amb un seguit d'actes, entre els quals hi ha la inauguració del camí de la retirada entre el nucli de Molló i Coll d'Ares. Es tracta de la ruta més seguida pels refugiats al febrer del 1936.

La recuperació del camí ha costat uns 98.000 que han estat finançats en un 64,8% per fons europeus de cooperació transfronterera. La Diputació de Girona, la Casa de la Generalitat de Perpinyà i l'Ajuntament de Molló, també, han fet aportacions a la recuperació del camí.

L'organització del recordatori va a càrrec dels ajuntaments de Molló i Prats de Molló-La Presta. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha confirmat la seva presència en els actes. La previsió és que el president de la Generalitat visiti l'Ajuntament de Molló a les vuit del matí i que tot seguit inauguri les obres de millora del camí de la retirada entre Molló i Coll d'Ares. A dos quarts de 9 del vespre i a la plaça del Conflent, el president de la Generalitat començarà el recorregut d'un tram del Camí de la Retirada amb l'objectiu de recordar les persones que fa 80 anys van fer el camí.

La gent que s'inscrigui prèviament a l'Ajuntament de Molló podrà seguir el president de la Generalitat en la ruta dels refugiats. A Coll d'Ares, el president farà una ofrena floral a memorial de l'exili i una visita a la capella de Santa Margarida de Coll d'Ares, antic hospital de campanya. A Prats de Molló.