Tres de cada quatre investigadors de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) són dones. Dels 79 professionals dedicats a la investigació que el centre té en plantilla, seixanta són dones, fet que suposa el 74% de la plantilla investigadora, i d'aquestes, 13 són doctores, segons dades que ha fet públiques avui l'institut coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Segons l'estudi del Pla d'Igualtat d'Oportunitat, a l'Idibgi no s'observen diferències salarials.

Recentment, l'Idibgi ha renovat el seu Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones, per tal de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones en la formació, la capacitació, l'ocupació i els processos de presa de decisions en la ciència i eliminar així tota mena de discriminació.

Per impulsar la millora en la direcció dels grups de recerca i òrgans de govern s'han previst actuacions a desenvolupar durant l'any per fomentar i donar a conèixer el lideratge de les dones en el conjunt de la societat i especialment en l'àmbit de la biomedicina. En la mateixa línia, es promourà la formació del personal en metodologia investigadora amb perspectiva de gènere i evitar els biaixos més freqüents en totes les fases del procés investigador.

A la Unió Europea les dones formen el 50% dels estudiants universitaris i el 45% dels doctorands però, en canvi, només representen un terç del personal investigador. Segons dades de Biocat, el 26% de les empreses biomèdiques catalanes creades els darrers anys tenen una dona com a CEO o fundadora. En aquest sentit, l'start-up GoodGut impulsada per l'Idibgi i la Universitat de GGirona compta amb una dona CEO, Mariona Serra.