El Departament de Costes del Ministeri de Medi ambient destinarà més de 330.000 euros al manteniment i conservació del litoral gironí durant aquest any.

Això representa el condicionament de diversos punts dels camins de ronda, l'estabilització de penya-segats i obres de reparació i conservació d'espais costaners.

Durant aquest 2019 es faran actuacions en vuit municipis i també es troben en estudi tres projectes de Roses, Sant Feliu i Blanes.

El cost total de les actuacions previstes és de 334.242,60 euros.

Les obres inclouen actuacions a diversos fronts de la costa gironina, tres projectes dels quals ja s'han completat. Són els casos del condicionament dels trams del camí de ronda a Radio Liberty, de Pals (amb un cost de 13.500 euros) i d'Aigua Xelida a l'espai conegut com Àvia Catalana, al municipi de Palafrugell (18.000 euros); així com l'estabilització de penya-segats a la platja dels Morts de Colera , als quals s'han destinat 35.000 euros.

En aquest mateix sentit hi ha en execució el projecte de condicionament del camí de ronda de Cala Montgó a Punta Xerric, de l'Escala (amb un pressupost de 65.000 euros); i la reparació de la riba Confitera de Cadaqués (16.000 euros).

L'adequació del camí de ronda a les Tres Platgetes de Portbou (amb un cost de 65.000 euros) i a la zona de Porto Pi de Tossa de Mar (15.000 euros), i la demolició de la caseta de la cala cap de Planes de Palamós (amb 21.000 euros de pressupost) estan pendents d'aprovació.

Costes té també en estudi la conservació de la pavimentació de fusta de la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols; una actuació de manteniment a Punta Palangres, de Roses; i la recol·locació de l'escullera de la platja de Blanes, per a les quals ja ha iniciat converses amb els ajuntaments afectats.