A la província de Girona hi ha hagut fins a 18 accidents aeris Quatre persones han perdut la vida mentre anaven en ultralleugers i dos en avionetes, segons dades d'Aviació Civil.

L'accident més recent amb un ultralleuger és el del 24 d'octubre de 2018. L'aeronau amb només el pilot com a ocupant va enlairar-se de l'aeròdrom de Viladamat per anar cap al de la Cerdanya (Das). Quan es trobava al final de la pista de la Cerdanya es va precipitar contra el terra i va impactar fortament contra la franja de la pista.

Això va provocar danys importants a l'aeronau però el pilot sortosament va resultar il·lès. Durant l'any passat hi van haver dos sinistres aeris, l'altre va ser a Viladamat i aquí l'ultralleuger va impactar contra el terreny poc abans d'arribar al cap de la pista. El pilot i el passatger van patir ferides lleus mentre que l'aparell va patir danys molts importants.

El 9 d'abril de 2017 es va produir un accident greu a prop de l'aeròdrom de Sant Feliu de Buixalleu. En aquest cas el tripulant i un passatger van resultar ferits de gravetat. Es va aturar el motor quan començava a descendir d'altura i va acabar xocant contra les copes d'alguns arbres d'un bosc proper a l'aeròdrom. Un any abans, el 12 de maig de 2016, un altre ultralleuger va accidentar-se a Ventalló, quan feia un vol des de l'aeròdom de Viladamat. Quan es disposava a aterrar, el motor de l'aeronau es va aturar. Només hi anava una persona a bord, que va resultar ilesa. Pocs dies després, el 27 de maig de l'any 2016 va haver-hi un altre accident aeri en aquest cas a Viladamat. Una aeronau procedent d'Empuriabrava va perdre altura quan s'aproximava a la pista de Viladamat i va impactar contra un arbre. Es dos ocupants van resultar il·lesos. L'endemà, un home va resultar ferit lleu després d'estavellar-se en un camp d'arròs dins del municipi de Gualta. L'home va explicar que havia realitzat una mala maniobra quan intentava aterrar a l'aeroclub Empordà de Pals.

Ultralleuger mortal

Durant l'any 2015, van produir-se dos accidents aeris, un d'ells mortal. El 3 d'agost, dos pilots experimentats -mallorquins de 51 i 68 anys- que participaven a la Volta Ibèrica van morir després de xocar contra una caseta que hi ha al costat de la pista de l'aeròdrom de Viladamat. La investigació va concloure que es va fer malament la maniobra d'enlairament. El 24 de febrer, en canvi, va produir-se un sinistre viari lleu a Maià de Montcal amb un paramotor. El 2014 van haver-hi dos accidents més, un a Sant Feliu de Buixalleu, on el pilot va resultar il·lès però, en canvi, el passatger ferit greu. I l'1 de maig de 2014, a l'aeròdom de la Cerdanya. L'instructor de vol va patir ferides lleus i l'alumne, greus.

Un altre succés mortal va ser el de l'ultralleuger que es va enlairar de l'aeròdrom de Pals el 22 de desembre del 2013 i a la zona de les Illes Medes, va desaparèixer. La recerca no va obtenir resultats fins que el 8 de gener del 2014 quan un pesquer del Cap Norfeu, a Roses, va trobar restes de l'aeronau enfonsada. Els equips de rescat van recuperar l'ultralleuger i a dins hi havia els cossos dels 2 ocupants.

Set accidents d'avionetes

Fins a set accidents d'avionetes hi ha hagut durant aquests últims set anys a la província. El 7 de setembre de 2015, dues persones van morir en estavellar-se l'avioneta en què viatjaven a la zona del Pla d'Anyella, a Toses. A conseqüència de l'impacte l'aparell es va incendiar.

D'altres sinistres més lleus són, per exemple, el del 23 de novembre de 2017, quan una avioneta va patir una parada de motor quan tornava a l'aeròdrom d'Empuriabrava. Els ocupants van resultar il·lesos. I el més recent, data del 9 de juny de l'any passat, quan dues persones van resultar ferides lleus en l'aterratge forçós d'una avioneta a Viladamat en un camp.