14 de febrer de 2019
14.02.2019
Diari de Girona

La UdG coordina un projecte europeu per millorar la gestió energètica de zones aïllades

Vol minimitzar la producció de diòxid de carboni en punts de Noruega, Romania i Espanya

14.02.2019 | 18:11
La UdG coordina un projecte europeu per millorar la gestió energètica de zones aïllades

El grup de recerca eXiT de l'Institut d'Informàtica i Aplicacions de la Universitat de Girona (UdG) coordina un projecte per millorar la gestió de les zones aïllades d'Europa. El projecte E-land, finançat amb fons europeus, té com a objectiu transformar la producció, emmagatzematge i consum d'energia en zones aïllades (també conegudes com a illes energètiques) de Noruega, Romania i Espanya. Concretament, a una zona portuària noruega, un campus universitari romanès i un polígon tecnològic espanyol.

La Universitat de Girona i el centre d'innovació Smart Innovation Norway coordinen un consorci format per dotze socis de Noruega, Finlàndia, Alemanya, Romania, Suïssa, Espanya i Grècia. El projecte, liderat per l'investigador Joan Colomer, innovarà en termes de tecnologia, comunitat i negoci per minimitzar la producció de diòxid de carboni (CO2) a les illes energètiques a partir de múltiples fonts d'energia (solar, eòlica, gas, hidrogen...).

L'equip científic pretén que la seva recerca resulti en un conjunt d'eines tecnològiques fruit d'extreure informació útil i comprensible del gran volum de dades ja disponibles (mineria de dades).

A més, volen assolir l'objectiu amb la participació de la comunitat de persones que viuen o treballen en aquestes zones i que es generin nous models de negoci que s'adaptin a cada realitat local. Així, els ciutadans formaran part de la solució, ja que la seva implicació facilitarà l'acceptació de les noves tecnologies i els canvis de comportament necessaris per garantir la seva eficiència

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook