Uns 10.000 dels llocs de treball de la Garrotxa estan vinculats al sector alimentari, en la seva major part carni. La xifra representa un 42% de l'ocupació a la comarca, i el sector representa el 49% de la facturació. Pel que fa a llocs de treballs directes, el sector carni ocupa 3.662 persones de manera que està en el segon lloc en generació d'ocupació només per darrere del comerç, que té un volum de 4.116 llocs de treball directes. Es calcula que a la comarca hi ha uns 24.000 llocs de treball.

Segons van explicar ahir el regidor de Promoció Municipal d'Olot, Estanis Vayreda, i la directora del Centre Integral de formació en indústries Càrnies i agroalimentàries (KREAS), Mònica Furtet, un dels problemes que afronta la indústria alimentària és la dificultat per poder cobrir llocs de amb personal qualificat.

Furtet va explicar que la imatge de les cadenes de producció i del fred industrial que acompanya la indústria càrnia desmotiva vocacions. Això no obstant, va apuntar que la indústria càrnia actual ha canviat respecte a la de fa uns 10 anys. «Els processos estan més robotitzats a nivell d'higiene i seguretat alimentària», va explicar. També va indicar que la feina humana cada vegada té més qualitat i va atribuir la millora a les exigències de l'exportació.

Vayreda i Furtet van exposar les xifres i els percentatges en el decurs de la presentació d'una campanya destinada a promoure l'interès dels joves per treballar en el sector. Fan formació combinada amb pràctiques.