La Fundació Astrid-21 ha inserit, durant els trenta anys d'activitat que celebrarà dilluns, prop de 300 persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals en un centenar d'empreses gironines que col·laboren amb el seu programa laboral.

L'organització celebrarà la data amb un acte que servirà per repassar la seva trajectòria i exposar els reptes de futur. L'acte, programat per a les 5 de la tarda a la seva seu, comptarà amb una intervenció de la presidenta d'Astrid, Pilar Albareda, i la presència dels membres del patronat de l'entitat, usuaris, famílies i l'equip de treballadores.

Més endavant, Astrid-21 continuarà celebrant el seu trentè aniversari el 21 de març, coincidint amb el Dia Mundial de la Síndrome de Down; al maig amb la vuitena Cursa Gavarres i la participació a Girona Temps de Flors; al novembre, amb el XXIè Sopar Solidari d'Astrid-21; i finalment, al desembre, amb la tradicional Festa de Nadal.

Autonomia personal

La Fundació Astrid-21 es va constituir -inicialment com a associació- el 18 de febrer de 1989. L'entitat ofereix atenció a infants, joves i adults amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals i als seus familiars, amb l'objectiu d'aconseguir-ne l'autonomia i la integració laboral i social. L'organització atén cada any més de 200 usuaris, majoritàriament joves i adults.

Al llarg dels seus trenta anys, l'entitat ha apostat per diferents línies de treball i serveis en àrees com la formació, la inserció laboral ordinària, la teràpia ocupacional, la vida independent i el lleure, entre altres. El principal equipament amb què compta l'organització és un centre de recursos, on es duen a terme bona part dels programes formatius i ocupacionals -i que és seu de l'entitat. Un dels projectes que impulsats darrerament amb bona acceptació és el "Pis amic", que promou la convivència d'universitaris amb persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals per facilitar-ne la seva emancipació.