Els visitants i els turistes van suposar el 30% del volum de vendes del comerç olotí en el 2018. El percentatge va ser fet públic ahir pel regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda, que va subratllar que el segon mes amb més vendes a la Plaça Mercat és l'agost.

La xifra de vendes dels placers coincideix amb el fet que l'Oficina de Turisme té en l'agost el mes que encapçala la llista d'atencions. En concret, van atendre una mitjana de 180 persones al dia amb un total de 5.461 atencions. En tot el 2018, l'Oficina de Turisme va atendre més de 25.000 persones.

El regidor va exposar les dades en el decurs de la presentació de les atencions realitzades a l'Oficina de Turisme durant el 2018. Vayreda va apuntar que el turisme és molt important per l'impacte que genera en el sector del comerc, el qual ocupa 4.116 treballadors de manera directa.

Vayreda va indicar que la major part dels visitants, un 61,2%, procedia de Catalunya, i d'aquests la major part van venir de les comarques de Barcelona. Pel que fa als turistes europeus, representen un 21% i provenen sobretot de França, seguits dels Països Baixos.

El nombre de visitants de la resta d'Espanya és d'un 15%. Euskadi, Aragó, Navarra i Andalusia són els territoris d'on arriben més visitants a Olot.

Respecte als visitants de la resta del món, els visitants del Centre i Sud-amèrica i els Estats Units es mantenen en primera i segona posició. El 2018, va augmentar el nombre de turistes procedents de Canadà i Israel.