L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha aprovat la modificació puntual del POUM relativa al sector del cementiri. Segons va explicar l'alcalde, Ramon Roqué (MES), es tracta d'un dels darrers tràmits per avançar en la construcció d'una sala de vetlla que serà explotada per l'empresa Altima.

L'acord va ser aprovat amb els vots a favor dels regidors de MES, l'abstenció del PDeCAT i el vot en contra d'ERC. L'alcalde Ramon Roqué va apuntar que el pròxim tràmit depèn de la Comissió Territorial d'Urbanisme. Després només quedaran la licitació i l'inici de les obres.

L'alcalde va recordar que tots els grups municipals coincideixen en el fet que les sales actuals de gestió municipal estan en una zona molt residencial i a més estan mancades d'espais. Va explicar que abans de fer la funció de sales de vetlla els locals eren el casal de jubilats.

«Com a equip de govern teníem el compromís de buscar una solució en aquest tema i pensem que és un bon acord amb Altima», va valorar Ramon Roqué. En aquest sentit, l'alcalde va explicar que Altima havia manifestat la voluntat de fer una sala de vetlla pel seu compte. Va considerar que un acord entre l'empresa i l'Ajuntament és la millor solució i va afirmar que Altima s'ha compromès a no incrementar el cost total del servei d'enterrament.

Concepció Formatger (PDeCAT) va justificar la seva abstenció en el compromís de l'empresa a no augmentar el preu dels enterraments.

El més crític va ser Sergi Albrich (ERC), el qual va considerar que la privatització de les sales de vetlla acabarà encarint «la tarifa funerària de qualsevol persona que hagi d'enterrar un familiar». Sobre la base d'aquest supòsit, Albrich va argumentar el vot en contra del seu grup. Va apuntar que no seria la primera vegada que una promesa de l'equip de govern s'incompleix i va posar d'exemple uns pisos que s'havien de limitar a persones de més de 65 anys i quan va arribar el moment van rebaixar l'edat fins a 60. Va estar d'acord amb el fet que la sala de vetlla actual està obsoleta.