18 de febrer de 2019
18.02.2019
Diari de Girona

Ecosol insereix laboralment deu persones durant el 2018

Han participat en projectes socials relacionats amb les bicicletes i la mobilitat sostenible

18.02.2019 | 12:24
Un dels treballadors d'Ecosol

Ecosol, l'empresa d'economia solidària de Càritas Diocesana de Girona, va gestionar durant el 2018 la contractació de deu persones en risc d'exclusió social. Aquests treballadors van participar en projectes socials de l'entitat relacionades amb la mobilitat sostenible i les bicicletes  a través de la col·laboració de la companyia amb el Grup Inditex.

Ecosol facilita la inserció laboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral des d'una empresa sostenible a nivell econòmic, social i ambiental. El muntatge i la reparació de bicicletes és una de les activitats principals de l'empresa social, que compta amb una planta específica a Vilablareix, a més d'un servei de missatgeria sostenible en tricicle elèctric a Girona i Figueres. La proposta està pensada per la distribució de mercaderies als centres de les ciutats, utilitzant vehicles de càrrega elèctrica que poden transportar fins a 180 quilos de pes.

La gerent d'Ecosol, Anna Güell, destaca que «el nostre objectiu és que l'usuari millori les seves competències laborals, tant bàsiques com transversals» i afegeix que «volem que la persona estigui millor preparada per aconseguir la seva reinserció sociolaboral».

Durant el desenvolupament del programa, cada persona és tutoritzada per un tècnic d'inserció i rep el recolzament permanent d'un membre tècnic d'acompanyament a la producció, és a dir, un encarregat.

En aquest projecte, Ecosol compta amb el suport del Grup Inditex, dins el programa de Foment a l'Ocupació per a persones en situació o risc d'exclusió social, i també del fons social europeu Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social (Poises 2014-2020), a través de Càritas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit