Cent cinc negocis van iniciar la seva activitat durant el 2018 a Olot. Es tracta d'un 6% més que l'any anterior, quan se'n van obrir 98. El regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda, ha comptat que Olot segueix una mitjana de 2 establiments oberts cada setmana.

Ha explicat que al llarg del 2018 es van tramitar un total de 203 llicències entre obertures de nous establiments, ampliacions i traspassos. Ha assenyalat que la xifra segueix la tendència de creixement econòmic començada fa 3 anys i també ha puntualitzat que va haver-hi 28 expedients de tancament. Segons ell, la major part van ser per falta de continuïtat en el relleu generacional.

L'anàlisi de les obertures mostra que els comerços (fruites, carnisseries, supermercats) són els que van tenir més presència, amb un total del 13% d'obertures. En segon lloc, van quedar els serveis de salut (fisioterapeutes, centres de teràpies o òptiques) amb un 11% de les obertures. La resta de sectors va quedar en un 10%, com els equipaments per a la persona (roba, sabateries, joieries o perfumeries).

El perfil majoritari del promotor és el d'una persona emprenedora que abans havia treballat en altres sectors.